Förlust för BK-48:s P08 mot serieledaren Närpes Kraft
Publicerad: 11.08.2020 00.00

Förlust för BK-48:s P08 mot serieledaren Närpes Kraft

Inledningsvis höll BK-48 jämna steg med hemmalaget Närpes Kraft och man bjöd på bra spel både försvarsmässigt och i anfallsväg. Det syntes från start att spelarna var taggade. Med fint samspel lyckades BK ofta få upp bollen i anfallszon, men Kraft försvarade sitt mål ytterst disciplinerat och BK:s avslut var inte heller riktigt lika vassa som i tidigare matcher. Lite mera skärpa och en gnutta tur i avsluten i första halvlek kunde ha förändrat matchbilden ordentligt.


Man får bara ödmjukt konstatera att Kraft spelade mycket bra och hade skärpan i målskyttet i den här matchen. Hemmalaget gick till ledning i den 19:e minuten och lyckades göra ytterligare ett mål precis innan pausvilan.


I andra halvlek fortsatte BK att spela energiskt både framåt och försvarsmässigt trots underläget. Kraft spelade dock med mera taktisk finess och hade ett visst övertag i matchen. Vartefter matchen framskred och BK:s förlösande första mål uteblev tog Kraft alltmer över händelserna och lyckades i snabb takt göra flera mål. I den 59:e minuten lyckades dock Frej Kaslin i en trängd situation dundra in 6–1, som också blev BK:s enda mål i matchen. Slutresultatet skrevs 8–1 i hemmalagets favör.


BK:s mittfältsmotor Robin Elenius med sina fina passningar och spelöppningar i anfallsväg, och sina säkra brytningar förtjänar ett extra beröm i den här matchen. Positivt var också att BK-spelarna visade prov på mental styrka och Fair Play då man fortsatte kämpa matchen till slut trots att man låg under med flera mål.

Klubbens senaste
Inga Nyheter
Lagets nyhetsarkiv

BK-48

Bollklubben 48 rf. 2292190-0

Mossavägen 36

65280 Vasa


e-post: styrelsen@bk48.fi